Retseptid

RETSEPT: Õlle ja sibulaga hautatud veise koodilõigud

Britt Paju 12.11.2017, 23:46

(neljale-kuuele)

  • 1 kg veise koodilõike või abaliha kondiga
  • 2–3 sl mahedamat sinepit 
  • jahu, soola, pipart paneerimiseks
  • 500 g sibulat
  • 1 sl tumedat suhkrut
  • võid ja õli praadimiseks
  • 250 ml kana- või lihapuljongit
  • 250 ml tumedat õlu (näiteks Saku Dublin)
  • 2 sl sojakastet
  • 4 küüslauguküünt, koorimata ja kergelt muljutud
  • 2 loorberilehte
  • mõni tera musta pipart
  • 4 tera nelki
  • paar tera vürtspipart
(Britt Paju)

Võta liha tunnike enne kasutamist külmkapist välja. Koori sibulad ja lõika õhemateks viiludeks. Kuumuta pann keskmiselt tuliseks ja prae sibulaid võis u 8 minutit, kuni need on klaasjad. Lisa suhkur ja prae segades veel paar minutit. Viska segu hautamispotti.
Määri liha sinepiga kokku ja keeruta soola ja pipraga maitsestatud jahusegus. Pruunista liha kuumal pannil õli ja või segus. Tõsta pruunistunud liha haudepotti sibulate juurde. Lisa maitseained ja vala juurde õlu, puljong ja soja. Lase korraks pliidil keema, seejärel kata kaanega ning lase ahjus 170 kraadi juures 2–2,5 tundi haududa, kuni liha on pehme.

(Britt Paju)

Täismahus artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2013. aasta novembrinumbris.